Pastörizatör

PASTÖRİZASYON NEDİR?
Pastörizatör mikroorganizmaları tahrip etmek için değil ayrıca besinlerde bozulmaya neden olabilecek enzimlerin deaktivasyonu içinde kullanılmaktadır. Uygulanacak olan sıcaklık ve bu sıcaklıktaki bekleme süresi pastörize edilmek istenen besin ve o besinde bulunması olası mikroorganizmaların türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Pastörizasyonun gıda sanayinde yaygın olarak kullanılması ile birlikte ambalajlamış gıda sektörü büyük bir hızla gelişmiş ve endüstrinin gelişiminde önemli bir dönüm noktası olmuştur.
ODAK ALANLARIMIZ
• Yüksek Gıda Güvenliği
Pastörizatörde ürün kalitesi ve güvenliği ile ilgili risklerin bertaraf edilmesi
• Düşük İşletme Maliyeti / Düşük Kaynak Kullanımı
Enerji verimliliğini artıran, ürün kaybını minumumda tutan uygulamalar
• Çevre Dostu
Gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuz
• Esnek – Geleceğe Hazır
İhtiyaçlar doğrultusunda gelecek odaklı tasarımlar
• Yüksek Ürün Kalitesi
Ürünlerinizin kalitesini rakiplerinizden ayrıştıracak mühendislik çözümleri
• Optimum Yatırım Maliyeti / Kısa ROI Süresi
• Müşteri taleplerinin hızlı cevaplanması
• Hassas Kontrol Ürün kalitesini gözeten, yüksek otomasyon seviyesine sahip ekipmanlar

ÖZELLİKLER
• Otomatik kontrol,
• PU kontrollü güvenlik faktörü
• Düşük ürün kaybı,
• Steril CO2 / N2 yastıklaması,
• Basınç koruma sistemi
• Basınçlı tank ile kolay bağlantı,
• Harici ekipmanlar ve Pastörizatör için tek bir kontrol sistemi,
• HMI ekran üzerinden üretimi izleme ve kontrol etme yeteneği,
• Uzaktan erişim modülü
• >%85 üzerinde renejerasyon oranı,
• Dâhili CIP yıkama sistemi en yüksek hijyen standartlarında temizlik,
• Düşük enerji tüketimi ile yüksek verimlilik,
• Düşük su ve kimyasal tüketimi,
• Modül olarak monte edilmiş, su testi yapılmış,
• Şase üzerinde kompakt tasarım,
• EDEHG uygunluğunda hijyenik tasarım,
• Sürekli yükselen dâhili holder,
• Tüm yardımcı hatlar, bakım kolaylığı, işletim güvenliği ve operasyonel erişilebilirlik açısından ideal,
• Üretimin her aşamasında Kalite Kontrolü, %100 kaynak kontrolü,
• Tüm ürün hattı kaynaklarında Robot Kaynak Makinası kullanımı,
• Güçlü servis ve yedek parça ağı

PASTÖRİZATÖR PORTFÖYÜMÜZ
• Pastörizatör FJP
Pastörizatör FJP meyve suyu, gazsız içecekler ve nektar gibi içecek ürünleri için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör CSD
Pastörizatör CSD soda, aromalı soda gibi gazlı içecekler için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör DP
Pastörizatör DP içme sütü, peynir sütü, yoğurt sütü, dondurma karışımı ve krema ürünleri gibi süt ürünleri için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör BR
Pastörizatör BR bira için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör H
Pastörizatör H bal için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör BR
Pastörizatör BR bira için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür. Hassas kontrol yeteneği ile yüksek ürün kalitesini güvence altına alacak uygulamalar tatbik edilebilmektedir.
Pastörizatör çok kısa bir sürede kuruluma hazır hale getirilen ve devreye alınabilen, sizlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, esnek ve benzersiz avantajlar sunan bir pastörizatördür.
ÖNE ÇIKANLAR;
• Hassas PU ve Basınç Kontrolü
• Yüksek Ürün Kalitesi ve Gıda Güvenliği
• Optimum Yatırım Maliyeti / Kısa ROI Süresi
• Düşük İşletme Maliyeti
ÇALIŞMA PRENSİBİ
Pastörizatör tam otomatik olarak tasarlanmıştır. Üretim temel adımları;
- Sıcak su ile dezenfeksiyon
- Basınçlandırma
- Üretim
- Ara Yıkama (Internal Cleaning)
- CIP
Her üretime başlangıç öncesi sıcak su ile ünite dezenfekte edilmelidir. Dezenfeksiyon şartları sağlanınca ünite üretim sıcaklığına getirilir ve diğer şartlar da sağlanınca üretime başlanır. Üretim aşamasında yüksek basınç korunur; köpürme bertaraf edilir. Ara yıkamalar esnasında üretim firesini minimalize olması için özel tasarım uygulamaları mevcuttur. Üretimin tamamlanmasının ardından, ünite hem bazik hem de asidik CIP yapılmalıdır. Gerekli olan CIP yıkaması için hem tesisinizde bulunan CIP ünitesi ya da ünitede bulunacak olan dâhili CIP sistemi ile yapılabilir.
OPSİYONLAR
1- Uyku Modu
Uyku modu, su sirkülasyonu sırasında elektrik, buhar ve soğutma suyu tüketimini azaltan bir özelliktir. Pastörizatör bekleme (stand-by) aşamasında iken kapasite ~%40 düşürülmekte ve soğutma bölmesi devre dışı bırakılmakta, böylece enerji tüketimi %70’e kadar azaltılabilmektedir. Uyku modunun etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması yalnızca birkaç dakika sürmekte bu esnada pastörizasyon rejimi bozulmamaktadır. Bu özelliğin avantajları;
• Buhar/soğutma suyu/elektrik tüketiminde azalma
• Çevresel farkındalığı arttırma
• Operasyonel kolaylık
2- Basınç İzleme Sistemi
Basınç izleme sistemi ile Pastörizatör gövdesi üzerinde pastörize ile çiğ ürünün karşı karşıya geldiği her bölmeye eklenecek basınç sensörleri ile pozitif fark basınç izlenir. Negatif fark basınç gözlemlenmesi halinde üretim askıya alınır ve güvenlik sağlanmış olur.
3- Sıcak su ile Sterilizasyon Sistemi
Sıcak su ile sterilizasyon sistemi ile pastörizatör yüksek sıcaklıkta sterilizasyona tabii tutularak tüm risk faktörleri bertaraf edilmektedir.

4- Otomasyon ve Kontrol
- Data Logger ile üretim süreçlerinin kayıt altına alınıp saklanması
- 21 " Endüstriyel Operatör Paneli
- UPS
- Kullanıcı Yetkilendirmesi
- Mevcut Sisteme Entegrasyon.
5- Üretim Verimliliği ve Esneklik
- Değişken Kapasite
- Harici Ekipmanlar için Sabit Sıcaklıkta Ürün Beslemesi
- Rejime Almada Azaltılmış Buhar Tüketimi
6- Tampon Tankı
- Steril N2 / CO2 filtrasyon sistemi
- Steril buhar filtrasyon sistemi
- Gaz hatlarının buhar ile sterilizasyonu
• Teknik Dokümantasyon
• Eşanjör İzolasyonu
• Buhar Basınç Düşürme İstasyonu
• Kondens Pompası

PASTÖRİZASYON NEDİR?
Pastörizatör mikroorganizmaları tahrip etmek için değil ayrıca besinlerde bozulmaya neden olabilecek enzimlerin deaktivasyonu içinde kullanılmaktadır. Uygulanacak olan sıcaklık ve bu sıcaklıktaki bekleme süresi pastörize edilmek istenen besin ve o besinde bulunması olası mikroorganizmaların türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Pastörizasyonun gıda sanayinde yaygın olarak kullanılması ile birlikte ambalajlamış gıda sektörü büyük bir hızla gelişmiş ve endüstrinin gelişiminde önemli bir dönüm noktası olmuştur.
ODAK ALANLARIMIZ
• Yüksek Gıda Güvenliği
Pastörizatörde ürün kalitesi ve güvenliği ile ilgili risklerin bertaraf edilmesi
• Düşük İşletme Maliyeti / Düşük Kaynak Kullanımı
Enerji verimliliğini artıran, ürün kaybını minumumda tutan uygulamalar
• Çevre Dostu
Gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuz
• Esnek – Geleceğe Hazır
İhtiyaçlar doğrultusunda gelecek odaklı tasarımlar
• Yüksek Ürün Kalitesi
Ürünlerinizin kalitesini rakiplerinizden ayrıştıracak mühendislik çözümleri
• Optimum Yatırım Maliyeti / Kısa ROI Süresi
• Müşteri taleplerinin hızlı cevaplanması
• Hassas Kontrol Ürün kalitesini gözeten, yüksek otomasyon seviyesine sahip ekipmanlar

ÖZELLİKLER
• Otomatik kontrol,
• PU kontrollü güvenlik faktörü
• Düşük ürün kaybı,
• Steril CO2 / N2 yastıklaması,
• Basınç koruma sistemi
• Basınçlı tank ile kolay bağlantı,
• Harici ekipmanlar ve Pastörizatör için tek bir kontrol sistemi,
• HMI ekran üzerinden üretimi izleme ve kontrol etme yeteneği,
• Uzaktan erişim modülü
• >%85 üzerinde renejerasyon oranı,
• Dâhili CIP yıkama sistemi en yüksek hijyen standartlarında temizlik,
• Düşük enerji tüketimi ile yüksek verimlilik,
• Düşük su ve kimyasal tüketimi,
• Modül olarak monte edilmiş, su testi yapılmış,
• Şase üzerinde kompakt tasarım,
• EDEHG uygunluğunda hijyenik tasarım,
• Sürekli yükselen dâhili holder,
• Tüm yardımcı hatlar, bakım kolaylığı, işletim güvenliği ve operasyonel erişilebilirlik açısından ideal,
• Üretimin her aşamasında Kalite Kontrolü, %100 kaynak kontrolü,
• Tüm ürün hattı kaynaklarında Robot Kaynak Makinası kullanımı,
• Güçlü servis ve yedek parça ağı

PASTÖRİZATÖR PORTFÖYÜMÜZ
• Pastörizatör FJP
Pastörizatör FJP meyve suyu, gazsız içecekler ve nektar gibi içecek ürünleri için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör CSD
Pastörizatör CSD soda, aromalı soda gibi gazlı içecekler için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör DP
Pastörizatör DP içme sütü, peynir sütü, yoğurt sütü, dondurma karışımı ve krema ürünleri gibi süt ürünleri için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör BR
Pastörizatör BR bira için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör H
Pastörizatör H bal için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür.
• Pastörizatör BR
Pastörizatör BR bira için tasarlanmış ve geliştirilmiş bir pastörizatördür. Hassas kontrol yeteneği ile yüksek ürün kalitesini güvence altına alacak uygulamalar tatbik edilebilmektedir.
Pastörizatör çok kısa bir sürede kuruluma hazır hale getirilen ve devreye alınabilen, sizlerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış, esnek ve benzersiz avantajlar sunan bir pastörizatördür.
ÖNE ÇIKANLAR;
• Hassas PU ve Basınç Kontrolü
• Yüksek Ürün Kalitesi ve Gıda Güvenliği
• Optimum Yatırım Maliyeti / Kısa ROI Süresi
• Düşük İşletme Maliyeti
ÇALIŞMA PRENSİBİ
Pastörizatör tam otomatik olarak tasarlanmıştır. Üretim temel adımları;
- Sıcak su ile dezenfeksiyon
- Basınçlandırma
- Üretim
- Ara Yıkama (Internal Cleaning)
- CIP
Her üretime başlangıç öncesi sıcak su ile ünite dezenfekte edilmelidir. Dezenfeksiyon şartları sağlanınca ünite üretim sıcaklığına getirilir ve diğer şartlar da sağlanınca üretime başlanır. Üretim aşamasında yüksek basınç korunur; köpürme bertaraf edilir. Ara yıkamalar esnasında üretim firesini minimalize olması için özel tasarım uygulamaları mevcuttur. Üretimin tamamlanmasının ardından, ünite hem bazik hem de asidik CIP yapılmalıdır. Gerekli olan CIP yıkaması için hem tesisinizde bulunan CIP ünitesi ya da ünitede bulunacak olan dâhili CIP sistemi ile yapılabilir.
OPSİYONLAR
1- Uyku Modu
Uyku modu, su sirkülasyonu sırasında elektrik, buhar ve soğutma suyu tüketimini azaltan bir özelliktir. Pastörizatör bekleme (stand-by) aşamasında iken kapasite ~%40 düşürülmekte ve soğutma bölmesi devre dışı bırakılmakta, böylece enerji tüketimi %70’e kadar azaltılabilmektedir. Uyku modunun etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması yalnızca birkaç dakika sürmekte bu esnada pastörizasyon rejimi bozulmamaktadır. Bu özelliğin avantajları;
• Buhar/soğutma suyu/elektrik tüketiminde azalma
• Çevresel farkındalığı arttırma
• Operasyonel kolaylık
2- Basınç İzleme Sistemi
Basınç izleme sistemi ile Pastörizatör gövdesi üzerinde pastörize ile çiğ ürünün karşı karşıya geldiği her bölmeye eklenecek basınç sensörleri ile pozitif fark basınç izlenir. Negatif fark basınç gözlemlenmesi halinde üretim askıya alınır ve güvenlik sağlanmış olur.
3- Sıcak su ile Sterilizasyon Sistemi
Sıcak su ile sterilizasyon sistemi ile pastörizatör yüksek sıcaklıkta sterilizasyona tabii tutularak tüm risk faktörleri bertaraf edilmektedir.

4- Otomasyon ve Kontrol
- Data Logger ile üretim süreçlerinin kayıt altına alınıp saklanması
- 21 " Endüstriyel Operatör Paneli
- UPS
- Kullanıcı Yetkilendirmesi
- Mevcut Sisteme Entegrasyon.
5- Üretim Verimliliği ve Esneklik
- Değişken Kapasite
- Harici Ekipmanlar için Sabit Sıcaklıkta Ürün Beslemesi
- Rejime Almada Azaltılmış Buhar Tüketimi
6- Tampon Tankı
- Steril N2 / CO2 filtrasyon sistemi
- Steril buhar filtrasyon sistemi
- Gaz hatlarının buhar ile sterilizasyonu
• Teknik Dokümantasyon
• Eşanjör İzolasyonu
• Buhar Basınç Düşürme İstasyonu
• Kondens Pompası